Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Ošetření zahradního nábytku a terasy

0
Zdá se vám, že vaše terasa a zahradní nábytek už nevypadá tak dobře, jako loni? Dřevo zešedlo a tu a tam je vidět na dřevě nazelenalá místa? Ano, to je přirozené. Nicméně není to nevyhnutelné. Pokud věnujete minimálně 2x ročně dřevěné terase a nábytku alespoň trochu péče, odmění Vás tím, že budou dlouhá léta vypadat jako nové a zároveň nedojde k jejich nenávratnému poškození vlivem povětrnostních podmínek.

 

Zrovna teď je nejvhodnější doba na provedení první jarní údržby. Pokud Vás zajímá jakým způsobem docílit perfektního stavu zahradního dřevěného vybavení, čtěte dál. Připravili jsme pro Vás pár rad jak na to.

Aby údržba nábytku a terasy byla co možná nejsnazší, máme pro Vás komplexní nabídku vysoce kvalitních přírodních ochranných prostředků značky Ciranova.

Níže tedy popíšeme postup základního ošetření dřeva:

1) V prvé řadě je třeba z terasy nebo nábytku odstranit hrubé nečistoty a zbavit je zbytků vosků a oleje.

2) Pokud je třeba z nábytku nebo terasy odstranit zelené povlaky, použijeme odstraňovač zelených řas, který velmi účinně odstraňuje řasy z veškerého dřevěného vybavení.

3) Po určitém čase vaše terasa, nebo dřevěný nábytek vlivem různých povětrnostních podmínek získá stříbrno-šedou patinu. V případě, že dáváte přednost původnímu zabarvení dřeva (v některých zemích je šedá patina velmi populární), pak určitě použijte Ciranova Odstraňovač šedého zbarvení, pomocí kterého vyčistíte zašedlé dřevo a který dřevu vrátí původní medové hnědé zabarvení.

4) Dalším krokem je pak ošetřením dřevěného vybavení olejem, který ochrání dřevo a odpuzuje vodu. Pro exotické dřeviny je vhodné použít Ciranova WOODPROTECTOR olej na dřevěné terasy, vyrobený na základě přírodních surovin pro olejování dřeva z exotických tvrdých druhů. Pro týkový nábytek je pak nejvhodnější Ciranova Týkový olej, což je směs lněných, levandulových a terpentýnových olejů bez aromatických rozpouštědel.

5) Pak už jen zbývá užít si pocit z dobře vykonané práce 😉

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat. Naši pracovníci Vám rádi zodpoví jakékoliv Vaše dotazy. Volejte infolinku +420 558 731 917, nebo pošlete dotaz mailem: info@exkalibr.cz.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *