Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

SUUNTO sportovní hodinky a vybavení pro profesionály

0

Díky špičkové kvality poctivě vyráběných a ručně skládaných výrobků SUUNTO ve Finsku a precizně promyšlené metodě hromadné výroby, je značka Suunto v popředí designu a inovací pro sportovní hodinky, potápěčské počítače a sportovní nástroje používané dobrodruhy po celém světě. Od nejvyšších hor k nejhlubším oceánům Suunto fyzicky a mentálně podporuje svým vybavením sportovce a dobrodruhy.

Značku Suunto založil v roce 1936 finský inženýr a vynálezce Tuomas Vohlonen (24. září 1877 – 27. března 1939).  V dubnu 1933 vyvinul a patentoval  kompaktní polní kompas naplněný kapalinou, ve kterém byla magnetická jehla a tlumící kapalina zcela utěsněny do jednotné fúzované celuloidové tobolky.  Vohlonen začlenil svou novou kapalinou plněnou kapsli do odlehčeného designu hodinek Suunto M na zápěstí, které jsou vhodné pro použití vojáky, sportovní trenéry, turisty a dalšími příznivci přesné navigace.

Jeho patenty pokrývají širokou oblast zařízení a činností pro profesionální sport, včetně kompasů, lyží, geodézie, motorů a zemědělství. Společnost Suunto stále vyvíjí kompasy podle své patentované metody, potápěčské počítače, sportovní hodinky a monitory srdeční frekvence.

Sídlo a výrobní závod společnosti Suunto se nachází ve finském městě Vantaa. Výrobky Suunto, které zaměstnávají více než 400 lidí po celém světě, se prodávají ve více než 100 zemích. Společnost je dceřinou společností Amer Sports Corporation spolu se svými sesterskými značkami Salomon, Arc’teryx, Atomic, Wilson, Precor a Mavic.

 


OBSAH tohoto článku:

  • Úvod
  • Špičková kvalita výrobků SUUNTO
  • Základní vlastnosti a informace o Suunto
  • Digitální systém, aplikace a propojení se zařízeními Suunto
  • Aplikace Suunto pro stažení
  • Bohatý výběr náhradních řemínků a jejich snadná výměna

 

Špičková kvalita výrobků SUUNTO

Ekologická politika:

Společnost Suunto se zavazuje chránit životní prostředí a předcházet znečištění odpovědným návrhem, výrobou a dodávkou vysoce kvalitních produktů a služeb. Suunto respektuje přírodu ve všech jejích aspektech.

Ekologicky významné principy společnosti Suunto:

Výběr trvanlivých materiálů
Účinné snižování odpadu a recyklace
Úspora energie při všech operacích
Společnost Suunto se zavázala k neustálému zlepšování systému environmentálního managementu s cílem zlepšit environmentální výkonnost. Suunto má certifikaci ISO 9001: 2015 a ISO 14001: 2015.
Společnost Suunto se zavazuje minimalizovat plasty pro jedno použití v balení a vybírat odolné materiály, aby byla zajištěna dlouhá životnost výrobků a možnosti údržby.

 


 

SUUNTO pro vytrvalostní běh, plavání, potápění, cyklistiku, horolezectví,do extrémních mrazů i horka

Dlouhodobý běh je ústřední součástí každého tréninkového programu vytrvalostních sportovců. Naučte se proč, jak to udělat správně a jak získat plné výhody této zásadní části vytrvalostního tréninku.

 

Plánování tréningu, základní vlastnosti

Prohlédněte si klíčové souhrny školení, aktivit a spánku a celkové trendy, které vám pomohou udržet váš život v rovnováze. Zůstaňte ve spojení s upozorněním
Upravte si, co chcete vidět na svých sportovních hodinkách během tréninku a dobrodružství vytvořením vlastních sportovních režimů Heat mapy specifické pro jednotlivé aktivity v aplikaci Suunto vám ukazují, kde jsou nejoblíbenější trasy po celém světě. U Suunto 3 Fitness můžete pomocí aplikace Suunto povolit připojené GPS z mobilního telefonu pomocí aplikace Suunto svou rychlost, vzdálenost i trasu na mapě.

 

Dobrodružství pro cyklisty, turisty, běžce

Když se chystáte na běh nebo jízdu a chcete změnit údaje, které vidíte během tréninku, můžete si je přizpůsobit přímo v aplikaci Suunto a automaticky se aktualizuje na vaše hodinky.

Ať už jste v novém městě nebo jen na nové stezce, můžete si naplánovat svou oblíbenou trasu s aplikací Suunto, synchronizovat ji se svými hodinkami a jít! Můžete dokonce importovat .gpx pro další závod nebo dobrodružství (Suunto Spartan)

 


 

Digitální systém, aplikace a propojení se zařízeními Suunto

SUUNTO poskytuje také možnost propojení s sdílení s jinými zařízeními a uživateli Suunto ve vašem okolí. Digitální systém pro sport a aktivní život spojuje všechny sportovce zapojené do programu Suunto pomocí nainstalované aplikace Suunto. Můžete tak porovnávat a sdílet své výkony s  s předními světovými sportovními a outdoorovými službami, což zvyšuje uživatelský zážitek.

 

 

 

 

 

 

Aplikace zároveň umožňují:

  • Zadávat cíle tréningu a sledovat pokrok
  • Prohlížet si detailní údaje o své aktivitě ( krokoměr, tlakoměr, výkon a další)
  • Monitoring zdraví – v kombinaci hodinek s hrudním pásem
  • Údaje o poloze, atmosférických podmínkách (bouřkový alarm, tlak, GPS, nadmořská výška, vzdálenost )
  • Sdílet svůj příběh s fotografiemi
  • Sledovat svůj trend aktivity a spánku (doba usínání, probouzení, stres, regenerace atd..)

 

Aplikaci Suunto pro stažení naleznete zde:

 

Apple App Store Suunto


 

Google Play Android Suunto

 


 

Bohatý výběr náhradních řemínků a jejich snadná výměna 

Dopřejte svému Suuntu nový vzhled s novými řemínky a příslušenstvím. Suunto kolekce obsahuje popruhy pro různé činnosti v široké škále provedení, všechny snadno vyměnitelné bez dalších nástrojů. Tyto hodinky jsou kompatibilní se Suunto rychloupínacími popruhy, viz u jednotlivých produktů na našem e-shopu / související produkt. pro jejich výměnu můžete zakoupit hodinky s celou sadou potřebných nástrojů pro snadnou výměnu řemínků. Na výběr jsou:

  • SILIKONOVÉ
  • KOŽENÉ
  • TEXTILNÍ

Tkané textilní pásky

Textilní popruhy ve stylu Suunto Explore jsou vyrobeny z vysoce kvalitního tkaného polyamidu a mají dlouhou životnost. Textilní pásky jsou ideální pro outdoorové sporty a aktivity, kde jsou hodinky nošeny přes rukáv, protože materiál je velmi odolný vůči oděru.

Textilní pásky také dobře vypadají v každodenním nošení. Opletené textilní pásky Suunto Athletic jsou vyrobeny z měkkého prodyšného pružného materiálu pro velké pohodlí a vylepšené měření srdeční frekvence zápěstí, díky čemuž je ideální pro váš sportovní životní styl a sledování spánku. Na rozdíl od kožených popruhů, polyamidové popruhy nevadí, pokud se navlhčí, ale pro nejtěžší trénink nebo plavání byste si měli vybrat silikonový popruh, protože rychle schne. Protože polyamidové popruhy jsou neelastické, může být obtížné dostatečně utáhnout popruh pro přesné odečty srdeční frekvence zápěstí, a proto je silikonový popruh lepší volbou pro měření srdeční frekvence od zápěstí.

 

Kožené pásky

Výkon a životnost kožených řemínků se může lišit od jednoho pásku k druhému vzhledem k přirozené variabilitě materiálu. Použití má významný vliv na výkon a životnost kožených řemínků a kontakt se sladkou vodou, slanou vodou a potem může změnit barvu a zápach řemínku.

Kožené pásky jsou navrženy pro běžné každodenní nošení, ale nošení ve dne i v noci ovlivní jejich vlastnosti a životnost, takže nedoporučujeme nosit hodinky na noc. Pokud chcete nosit hodinky přes noc, např. pro sledování spánku doporučujeme změnit popruh na jeden z našich prodyšnějších silikonových vzorů. Pokud také hodláte plavat, šnorchlovat nebo se účastnit aktivit s vysokým výkonem pomocí hodinek Suunto, doporučujeme použít silikonový pásek. Kožené pásky Suunto jsou vyrobeny z vysoce kvalitní italské kůže se ,,zeleným opálením”. Kůže vyčiněná rostlinou neobsahuje žádné toxické látky, jako jsou azofarbiva, nikl, PCP nebo chrom VI a její výrobní cyklus má malý dopad na životní prostředí. Surové kůže používané pro kožené pásky Suunto jsou vedlejšími produkty potravinářského průmyslu, takže pro kůži nezabije žádné zvíře. Po opálení přírodními tříslovinami mohou být objekty opálené rostlinami na konci jejich životního cyklu bezpečně zlikvidovány díky jejich chemicko-biologickým vlastnostem

 

Silikonové nebo elastomerové pásky

Mnoho hodinek Suunto přichází s popruhem z hypoalergenního silikonu. Silikon se cítí jemně a pohodlně na pokožce a materiál se snadno čistí, takže silikonové pásky jsou ideální pro plavání a sport, kde se potíte hodně. Nejčastěji používané u našich starších hodinek jsou pásky z elastomeru o něco tužší než silikonové, ale také vhodné pro činnosti s vysokým výkonem.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *