Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Přesná, výkonná a velmi tichá – nová hranová frézka MAFELL KF 1000

0

MAFELL rozšiřuje nabídku v oblasti špičkových technologií. Nový obráběcí stroj MAFELL KF 1000 je ideálním doplňkem k mobilní olepovačce hran a obráběcímu stolu BAT MAFELL HIT-M, prvního a jediného mobilního zařízení pro vytváření opticky nulového spoje. Ruční frézka zpracovává rovné, šikmé a zakřivené hrany. To se vyznačuje vysokou přesností, výkonným pohonem a velmi nízkou emisí hluku (pouze 71 db (A) ve srovnání s jinými frézkami na hrany.

S novou frézkou MAFELL KF 1000 lze opracovávat hrany z dýhového dřeva a plastu, hrany na rovných nebo složitých formovaných dílech lze frézovat, zaoblovat nebo zkosovat. Lze také zpracovávat masivní dřevo.

Přesné zpracování je nezbytné zejména u dýhovaných a dekorativních panelů. Díky četným promyšleným řešením umožňuje frézka MAFELL KF 1000 obzvláště přesnou práci. Hloubku frézování lze pomocí závitového kroužku plynule a přesně nastavit. Kromě toho stupnice 1/10 mm podporuje jemné nastavení.

Velká a naklápěcí kontaktní plocha okrajového routeru umožňuje bezpečné vedení a tím přesné pracovní výsledky. Opěrný kroužek lze vyjmout pro dokončení převislých hran. Pokud se v rozích nacházejí hrany, umožňuje bezpečné vedení při frézování zasunutelný doraz.

Kromě přesného obrábění je zapotřebí co nejjemnější frézování na hranovém materiálu bez viditelných znaků obrábění. Za tímto účelem lze rychlost frézování hrany MAFELL KF 1000 plynule upravovat podle obráběného materiálu. Brzda s axiálním kroužkem navíc zabraňuje nežádoucím značkám obrábění na citlivých površích.

Průhledná přísavka umožňuje přímý pohled na zpracování hran a minimalizuje objem třísek, které vznikají při frézování. Sací adaptér lze namontovat bez nářadí a individuálně přizpůsobit pracovní situaci.

Nová frézka MAFELL je poháněná výkonným motorem o jmenovitém příkonu 1 000 W. Digitální elektronika reguluje měkký start, konstantní rychlost při zatížení a snížení rychlosti při volnoběhu.

I přes výrazně vyšší nominální příkon ve srovnání s jinými frézkami na hrany je pohonná jednotka velmi tichá. Hladina akustického tlaku pouze 71 dB (A) znamená výrazné snížení ve srovnání s jinými frézkami na hrany.

Zámek vřetena usnadňuje výměnu nástroje. Kromě čelní frézy 19 mm, která je součástí dodávky, a kleštiny OZ 8 mm, nabízí MAFELL také řadu upínacích kleštin pro umístění příslušenství dostupných na trhu. Speciální těsnění chrání vřeteno a ložisko před nejmenšími částicemi, prachem a třískami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *