Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Tipy při práci s metry Stanley

0

TIP 1 Přesnost měření zvýšíte lehkým naklopením pásky  a přiložením její hrany  co nejtěsněji k měřenému povrchu.

TIP 2  Pokud vkládáte předmět do jiného, např. dveře do rámu, možnost chyby naměřené hodnoty snížíte vyznačením skutečné hodnoty tužkou na zadní stranu metru  a jejím přenesením na dveře. Toto je zjednodušeno  u metrů FatMax jejichž koncový háček lze zachytit  3 způsoby. Značka tužkou je snadno omyvatelná vlhkým hadříkem.

 

TIP 3 Pro značení podélných čar s hranou předmětu využijte malý vrub na koncovém háčku, k němuž přiložíte hrot tužky; čelní stranu svinovacího metru nebo prst použijte jako zarážku  k udržení stálé vzdálenosti od hrany.

TIP 4 Abyste předešli zbytečnému poškození vašeho svinovacího metru, vždy dbejte na kontrolu rychlosti navíjení pásky. Snažte se také zabránit zamotání pásky. Dlouhé metry mají silné vratné pero; proto dávejte také pozor,  abyste nenechali prsty mezi koncovým  háčkem a pouzdrem metru.


TIP 5
Díky konstrukci koncového háčku Stanley metrů lze zachytit a protáhnout kabel skrze dutiny. Tuto možnost jistě ocení elektrikáři apod.

TIP 6 Velké kruhy či oblouky snadno vyznačíte zaháknutím koncového háčku  ke šroubku či hřebíku, přiložením tužky ve zvolené vzdálenosti  a jejím otáčením okolo osy.

 

TIP 7 Pro nastavení vzdálenosti nosníků použijte vhodnou měrku o délce 40 cm/16”.

TIP 8 V některých případech, kdy by mohl koncový háček negativně ovlivnit přesnost měření (např. kvůli nemožnosti přiložit pásku k měřenému povrchu), použijte jiný vhodný bod, např. značku hodnoty 10 cm a od výsledku měření pak tuto hodnotu odečtěte.

 


TIP 9
Nemáte-li pravítko, narýsujte rovnou čáru podél pásky svinovacího metru přiloženého stupnicí k povrchu.

TIP 10 Svinovací metr můžete použít ke kontrole pravých úhlů obdélníku změřením úhlopříček.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *