Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Připravte se na jarní péči o zahradu, zde je 6 tipů jak na to.

0

Jak se postarat o zahradu po zimě: Důležité úkoly a tipy

 

Po zimě je ideální čas vrátit se do zahrady a připravit ji na novou sezónu. Zde je několik důležitých úkolů a tipů, které vám pomohou obnovit krásu vaší zahrady.


 

1. Řez stromků a keřů:

Po zimě je vhodný čas pro řezání stromků a keřů, aby se podpořil jejich zdravý růst a tvarování. Odstraňte odumřelé větve a ty, které rostou dovnitř stromu. Dbejte na to, aby řez byl čistý a provedený pod správným úhlem, aby se minimalizovalo riziko infekce. Pro zkracování větví vysoko nad zemí se skvěle hodí aku vyvětvovací pily a větvičky v dosahu můžete zkrátit nůžkami.

 

2. Provzdušnění půdy:

Zima způsobuje zhutnění půdy ve vaší zahradě. Pomozte půdě dýchat tím, že ji provzdušníte. Použijte hrábě nebo speciální nástroje k provzdušnění povrchu půdy, což zlepší propustnost vzduchu, vody a živin k rostlinám. K tomuto účelu vám nabízíme elektrický provzdušňovač B&D.

 

3. Pletí:

Zima může také přinést nechtěné plevely do vaší zahrady. Předtím než plevely začnou růst a rozšiřovat se, věnujte čas pletí. Odstraňte plevely ručně nebo použijte mulčovací techniky, které pomohou potlačit jejich růst. Abyste ochránili své ruce, máme na eshopu dostatek pracovních rukavic.

 

4. Kontrola škůdců a nemocí:

Během zimy přežívají škůdci a nemoci na rostlinách či v půdě. Prozkoumejte vaše rostliny a hleďte na jejich příznaky. Pokud narazíte na problémy, přijměte vhodné opatření, abyste ochránili zdraví vašich rostlin. Pro zjednodušení aplikace postřiků jsou ideální tlakové postřikovače, do kterých si můžete naředit potřebné prostředky.

 

5. Hnojení:

Po zimě může být pro rostliny užitečné doplnit živiny. Zvažte použití organického hnojiva, které pomůže posílit rostliny a podpořit jejich růst. Můžete použít i klasická hnojiva a se snadnou a rovnoměrnou aplikací do trávníku vám pomůže zahradní rozmetadlo.

 

6. Plánování pro novou sezónu:

V neposlední řadě, po zimě je ideální čas pro plánování nové sezóny. Promyslete, co chcete letos v zahradě pěstovat, které rostliny budou potřebovat zvláštní péči a jaké úpravy můžete udělat pro zlepšení estetiky a funkčnosti vaší zahrady. Oblibě se těší například vyvýšené záhony.

 

Nyní, když víte, jak se postarat o zahradu po zimě, můžete se s radostí pustit do práce a připravit svůj venkovní prostor na krásnou a úspěšnou sezónu růstu a květu.

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat a nezapomeňte sledovat naše facebookové stránky.

 

Krásný den a plodnou zahradu Vám přeje tým Exkalibr s.r.o

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *