Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Přehled novinek Festool z přelomu roku 2019/2020

0

Na konec roku 2019 a počátek 2020 si Festool pro nás opět připravil několik zajímavých novinek a faceliftů nářadí a příslušenství. Chtěl bych Vám v tomto článku představit ty nejdůležitější:

  1. Přímočaré pily TRION PS/PSB 300 a CARVEX PS/PSB 420

    U těchto pil došlo k drobné úpravě elektroniky. Jde o bezpečnostní prvek.
    Nově, pokud dojde za chodu stroje k přerušení přívodu proudu (ať už vytažením napájecího kabelu, nebo vypadnutím jističe, apod.), pak se stroj po znovu obnovení dodávky proudu samovolně nerozběhne, ale je ho třeba na vypínači vypnout a následně znovu zapnout.
    Jinak na pilách nedošlo k žádným funkčním, ani vizuálním změnám.
    Pily s novou elektronikou můžete objednávat zde.
    Nicméně stále ještě u nás můžete koupit přímočaré pily ve verzi 2019 bez výše uvedené úpravy v akční výprodejové ceně. V případě zájmu s nákupem neotálejte. Máme skladem poslední volné kusy.

  2. Nový vysokokapacitní akumulátor HPC-ASI 4,0 Ah a náhrada za BPC 12 Li 3,0 Ah

    Vyzkoušejte nový akumulátor Li-HighPower Compact. S hmotností méně než 600 gramů je o 20 % lehčí a o 50 % kompaktnější než standardní akumulátor 5,2 Ah. Díky technologii článků Li-HighPower je přesto dostatečně výkonný pro jakékoli použití. A samozřejmě kompletně zabezpečený se službami Festool SERVICE.
    Objednávat můžete zde.Kvůli změně používaných akumulátorových článků končí od ledna 2020 výroba akumulátoru BPC 12 Li 3,0 Ah. Takže pro akušroubováky C12 a T12 přichází Festool s novým akumulátorem BPC 12 Li 4,2 Ah.
    Dobrá zpráva je, že nový akumulátor BPC 12 Li 4,2 Ah přináší zvýšení kapacity ze 3,0 Ah na 4,2 Ah a to za stejnou cenu jako původní akumulátor.

  3. Nový mobilní vysavač CLEANTEC CT 15 E

    Další významnou novinkou je vysavač CLEANTEC CT 15 E, který nahrazuje doprodejový model CLEANTEC CT 17 E.
    CT 15  E s objemem nádoby 15 l vysává prach, nečistoty a vodu. Je určen zejména pro čištění dílny, stavby, vozidla nebo kanceláře.
    Mezi jeho hlavní domény patří vysoký sací výkon díky regulovatelné, vysoce výkonné turbíně. Díky efektivnímu využití celé 15 l nádoby lze navíc s tímto vysavačem pracovat dlouho bez přerušení.
    CT 15 je příslušenství pro čištění, jako štěrbinová hubice a polštářová hubice, přímo součástí dodávky a lze ho uložit na mobilním vysavači. Díky rovné odkládací ploše jsou pracovní materiál a ostatní pomůcky vždy na dosah.
    V porovnání s ostatními vysavači Festool CLEANTEC má však omezený rozsah funkcí a hlavně nemá certifikaci pro žádnou prachovou třídu.

  4. Nová generace Systainerů³

    Od roku 2020 přichází Festool s již třetí generací úložných boxů Systainer³.
    Systainer³ přináší spoustu nových možností jak efektivně ukládat a přepravovat vaše nářadí. Firmy Festool, TANOS a bott totiž ve vzájemné spolupráci vyvinuly mobilní systém, který propojuje dílnu a stavbu. Díky perfektní integraci do vestavby vozidel bott vario3 budete mít i ve vozidle zabezpečený pořádek, na který jste zvyklí u Systainerů, a jednoduchou manipulaci.

    A v čem je nový systém jiný/lepší?
    * Přináší větší stabilitu
    * Vylepšené řešení pro organizér
    * Více možností pro popisky
    * Očka pro možnost zamčení
    * Přední držadlo
    * Drážky pro výsuvné lišty
    * Je kompatibilní se staršími systémy Systainer T-LOC a Systainer Classic

    Podrobněji se Systainerům³ věnuji v tomto článku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *