Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Další várka aktualit Festool pro rok 2023!!!

0

Pily, šroubovací vrtáky a další k předobjednání již nyní!


Firma Festool opět odhalila příští nové produkty pro první polovinu roku a jsou to, jak už je u Festool zvykem, pořádné pecky! Tyto stroje určitě stojí za povšimnutí, mohou Vám totiž zpříjemnit každodenní dřinu. Pojďte se jim s námi podívat na zoubek. 

 

TSV 60 KEBQ

Začneme pěkně zostra. Prvním představovaným strojem je ponorná pila s předřezem TSV 60 KEBQ-Plus, která zajistí přesný a hladký řez dýhovaných i laminátových desek hned napoprvé. Pila je vybavena předřezávacím diamantovým kotoučem, což zaručí dokonalou kvalitu práce bez otřepů i při pokosovém řezu od 0° do 45°.

Oba kotouče, předřezávací i hlavní, lze deaktivovat ručně a vy si tak můžete přizpůsobit pilu dle svých aktuálních potřeb. Bezuhlíkový motor EC-TEC, v kombinaci s tenkými pilovými kotouči, umožňuje konstantní bezproblémový postup práce bez vynaložení velkého množství energie. S jedinečnou funkcí KickbackStop budete chráněni před možným úrazem ze zpětného rázu při zanoření do obrobku. Práci s pilou TSV 60 KEBQ-Plus si můžete usnadnit pomocí lišt FSK či FS a řez lze provádět až do 60 mm hloubky díky přesnému nastavování s dvojitým ukazatelem.

 

RSC 18

Druhou říznou novinkou je Akumulátorová pila ocaska RSC 18 5,0 EB-Plus. Tato pila s antivibračním systémem a výkonným bezuhlíkovým motorem EC-TEC s vysokým kyvadlovým zdvihem poskytne možnost co nejpřesnější práce při zachování rychlosti a nízké námahy při činnosti.

Jako jediná mečová pila z dílny Festool, jde připojit ke všem mobilním vysavačům této firmy.  Pilový plátek lze otočit o 180° a vy se tak můžete se strojem snadno dostat až k hranám stropu, stěny nebo podlahy. Jeho výměna vám zabere minimum času a zároveň je bezdotyková, po uvolnění sklíčidla se automaticky vysune. Předejdete tak nebezpečí popálení prstů o rozehřátý plátek. Ocaskou RSC 18 EB lze řezat různé stavební materiály, dřevo, plast i kov především díky rozsáhlému sortimentu pilových listů. Plynulé rozběhnutí a přepínání mezi rychlostmi umožňuje velkoplošný spínač

 

CLEANTEC CT 25 E

Pokud byste měli pocit, že vám pily nadělají nepořádek všude kolem, můžete tento problém vyřešit dalším nováčkem z kolekce Festool. Mobilní vysavač CLEANTEC CT 25 E je určen přesně pro tyto případy. Lze jej propojit s ručním nářadím a on se postará o veškerý prach z řezání, broušení a dalších pracovních aktivit.

Jeho kompaktní rozměry jsou jako dělané pro použití na cestách za prací a důmyslně řešená nádoba na nečistoty zajistí co nejdelší práci bez nutnosti častého vyprazdňování. Umí vysávat i tekutiny a díky funkci LevelStop dokáže rozpoznat, kdy je potřeba zastavit pohon, aby se ochránil motor. V případě, že by vám tento model nestačil, můžete se podívat na ostatní vysavače Festool.

 

Šroubovák CXS 18 C

Se čtvrtou novinkou se přesuneme do světa vrtání a šroubování. Akumulátorový vrtací šroubovák CXS 18 C s nízkou hmotností a v příjemném ergonomickém tvaru usnadňuje přesnou práci. K dostání jsou praktické nástavce, které jsou vhodné pro úzké prostory, rohy a další obtížné případy použití. Systém CENTROTEC s rozhraním FastFix zaručuje rychlou výměnu těchto nástavců.

Důmyslné detaily produktu poskytnou zásobník bitů, zabudované LED světlo a Systainer s přihrádkou pro veškerou výbavu. Hloubkové dorazy a excentrický nástavec usnadní práci poblíž okrajů a v místech s omezenou hloubkou. Bezuhlíkový motor EC-TEC zajišťuje dlouhou životnost přístroje s maximálním možným výkonem. Aby byl výkon a rychlost vrtání co nejvíc pod kontrolou, má šroubovák CXS 18 C možnost nastavení ve 13 stupních.

 

TXS 18 T

Když se budeme bavit o pátém novém výrobku, který uvede Festool v druhé čtvrtině roku na trh, možná si pomyslíte, že je stejný jako předešlý. Opak je ale pravdou. Akumulátorový vrtací šroubovák TXS 18 má sice téměř totožné parametry, jeho tělo je však v klasické T variantě, což některým řemeslníkům vyhovuje více.

Ve spodní části těla má integrovaný magnetický držák bitů, který zajistí pořádek při práci a jejich rychlou výměnu. Pogumované tělo šroubováku umožňuje jednoduchý a bezpečný úchop. Při použití akumulátoru s Bluetooth® si můžete pomocí aplikace Work otočit přepínač chodu tak, aby vám při práci levou rukou nepřekážel.

 

GHS 25 I

A máme tady třešničku nakonec. Jsou jí bezdrátová sluchátka GHS 25 I, která slouží zároveň jako ochrana sluchu. Hudbu nebo telefonní hovory přehrává ve vynikající kvalitě a mikrofon s izolací hluku z pozadí zajistí srozumitelné rozhovory i v rušném prostředí.

Režim konverzace umožňuje komunikaci s kolegy, aniž byste přišli o ochranu sluchu. Vyhovují normě EN 352 a filtrují zvuky nad 79dB. Pro co největší pohodlí při používání je na výběr ze sedmi různých špuntů ve všech velikostech a tvarech.

 

V tuto chvíli je to z novinek Festool pro druhé čtvrtletí roku 2023 vše. Věříme, že si některého nového člena Festool rodiny vyberete a bude s ním nadmíru spokojeni. Pro jakékoliv další dotazy nás neváhejte kontaktovat telefonicky či emailem nebo klidně osobně na naší nové prodejně!

Nezapomeňte nás sledovat na facebooku, kde vás pravidelně informujeme o připravovaných akcích a novinkách ze světa nářadí.

 

Krásný den Vám přeje tým Exkalibr s.r.o.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *