Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Průvodce různými typy pil a jak vybrat tu pravou pro vaši práci?

0

 

Pily jsou základním nástrojem každého truhláře a řemeslníka, ale s takovou škálou dostupných možností může být výběr té správné pily překvapivě složitý. V tomto průvodci si přiblížíme různé typy pil a jejich specifická využití, abyste mohli snadněji rozhodnout, která je pro vaše potřeby nejvhodnější.


 

Kapovací a pokosové pily

Tyto pily jsou univerzální nástroje pro přesné řezy pod úhlem. Jsou ideální pro práci s dřevem, hliníkem i plastem. Díky možnosti nastavení různých úhlů řezu a ergonomickému designu umožňují uživatelům dosáhnout vysoké úrovně přesnosti a efektivity což je klíčové pro stavbu nábytku, podlah a další truhlářské práce.

 

Okružní pily ruční

Okružní pily jsou silné a výkonné stroje, které se často používají pro řezání dřeva, izolačních materiálů a plastu. Jsou vybaveny ostřím, které umožňuje rychlé a přesné řezy různé hloubky a úhlu. Svým robustním provedením jsou ideální pro profesionální a domácí použití.

 

 

Oscilační pily

Oscilační pily jsou multifunkční nástroje, které kombinují rychlost a přesnost. S jejich pomocí můžete provádět detailní řezy a práci na místech s omezeným prostorem. Jsou vhodné pro různé materiály a umožňují uživatelům dosáhnout vysoké úrovně řezné přesnosti.

 

Pásové pily

Pásové pily jsou robustní nástroje navržené pro velké řezy kovových tyčí, ocelových trubek, dřeva i plastu. S jejich pomocí lze snadno provádět dlouhé a rovné řezy s minimálním úsilím. V nabídce máme však i aku pily vhodné pro práci v terénu.

 

 

Pily ocasky

Pily ocasky jsou navrženy pro práci s dřevem nebo deskami. Vhodné i na řezání kovů či sádrokartonu. Jsou vybaveny speciálními řeznými kotouči, které umožňují přesné a hladké řezy bez deformace materiálu. Poskytují vlastnosti klíčové pro rekonstrukce, stavbu nábytku, podlah a dalších.

 

Radiální pily

Radiální pily jsou specifický typ pilového nástroje používaného pro řezání dřeva, kovů a dalších materiálů. Vhodné pro tvorbu drážek či zpracování širokých fošen.

 

 

Ponorné pily

Ponorné pily dokážou řezat podlahy s chirurgickou přesností a bez otřepů. Hloubku řezu lze plynule nastavit a díky přídavným vodícím lištám bude vaše práce vždy dokonalá.

 

Přímočaré pily

Tento typ pily je navržen pro přímé a rovné řezy v různých materiálech, jako je dřevo, kov, plast a další. Nastavení rychlosti u některých pil pomáhá proti poškození stroje. Poskytují rychlé a přesné řezy bez odchylek, což je klíčové pro stavbu nábytku, podlah a dalších dřevěných konstrukcí.

 

 

Řetězové pily

Řetězové pily jsou široce používány v lesnictví, stavebnictví, zahradničení a dalších oblastech pro řezání dřeva, kácení stromů, údržbu zahrad a další úkoly spojené s řezáním. Námi nabízené aku pily vám poskytnou svobodu při práci i dostatečný čas pro odvedení úkolu.

 

Stolní pily

Stolní pily dokážou odvést práci ve dřevě, laminátu i hliníku. Tyto stroje vám pomohou provést stabilní a hladké řezy s možností nastavení různých úhlů. Pilu využijete při stavebních i truhlářských pracích.

 

 

A jak teda vybrat správnou pilu?

Při výběru pilového stroje je klíčové zvážit druh práce, kterou hodláte provádět, a materiál, se kterým budete pracovat. Každá pila má své vlastní specifické vlastnosti a výhody, a proto je důležité vybrat tu správnou pro váš úkol.

Nyní, když máte přehled o různých typech pil a jejich využití, doufáme, že se vám bude lépe rozhodovat při nákupu nového nástroje pro váš projekt.

 

Pro více informací o našem sortimentu pil a dalších nástrojů navštivte naši stránku exkalibr.cz a objevte široký výběr profesionálního vybavení pro truhláře a řemeslníky. V dalším článku si rozebereme podrobněji kotoučové pily a příslušenství k nim.

 

Krásný den a jednoduché rozhodování vám přeje tým EXKALIBR s.r.o.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *